İnternetten Randevu Nasıl Alınır, İnternetten Randevu Alma Anlatımı

1)Randevu Nasıl Alınır?

 

İnternetten  www.hastanerandevu.gov.tr  adresinden veya 182’yi arayarak randevu alabilirsiniz.

Hastane Randevu Merkezi, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaşlarımızın sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması ve hastanelerimizin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirlmiş bir projedir.Bu amaçla 2009 yılında başlatılan çalışmalar tamamlanarak 2011 yılında hizmetin ülke geneline yaygınlaşması sağlanmıştır.

Hastane Randevu Merkezi, vatandaşlarımızın ALO 182 hattını arayarak veya internet üzerinden, Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden muayene randevusu almalarını sağlayan bir hizmettir.

 

Randevu Nasıl Alınır?


Alo182 Aranarak;


Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Alo182 aranır.

Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numaranız verilir.

Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir.

Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.

Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.


İnternet Üzerinden;


www.hastanerandevu.gov.tr veya www.mhrs.gov.tr adresine giriş yapılır.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır.

Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.

Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır.

İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.

Mobil Cihaz Kullanarak;

Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması vardır. "MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

2) Randevu Alırken Bilinmesi Gereken Temel Kurallar

  • Telefonla kendinize ve yakınlarınıza her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabilirsiniz.
  • En erken 1 gün sonrası için randevu alabillirsiniz.
  • Randevu aldığınız  saatin en az 80 dakika öncesinde  randevunuzu iptal edebilir ve dilerseniz başka tarihli randevu oluşturabilirsiniz.
  • Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz.
  • Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz.

3) Hastane Randevuları Artık Mobil Cihazlardan da Alınabiliyor

Bakanlığımız bünyesindeki hastanelerden randevu alımını daha kolay ve hızlı hale getirmek için mobil uygulama başlatılmıştır. Kısa adı MHRS Mobil olan Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması, mobil telefonlar ve tabletler için özel olarak tasarlanmış olup hem uygulamanın kendisi hem de randevu almak ücretsizdir.

Hastane randevusu alımında mevcut uygulamalar olan ALO 182 ve internet üzerinden randevu alımına ek olarak başlatılan MHRS Mobil uygulaması, IOS,Android ve Blacberry işletim sistemine sahip mobil cihazların uygulama marketlerinden indirilerek kullanılabilmektedir.

MHRS Mobil uygulamasının yanı sıra internet üzerinden www.hastanerandevu.gov.tr adresi kullanılarak ya da ALO 182 MHRS Çağrı Merkezi aranarak da randevu alınabilmektedir.

Vatandaşlarımız, hastane randevularına ilişkin soru ve sorunlar için mhrs@saglik.gov.tr adresini kullanarak yetkililere ulaşılabilirler.

Mobil uygulama yüklemek için:Apple UygulamasıAndroid UygulamasıBlackberry Uygulaması

 

4)MHRS Randevuları Hastanelerden de Alınabilecek

T.C. Sağlık Bakanlığı olarak Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için başlatmış olduğumuz hastane randevu alımı uygulamalarına bir yenisi daha eklendi.

 Randevu alımında kullanılan ALO182 çağrı merkezi, www.hastanerandevu.gov.tr internet adresi ve mobil cihaz uygulamalarına ek olarak hastanelerde görevlendirilen personel yardımı ile vatandaşlarımız hastaneden ayrılmadan özellikle kontrol ve konsültasyon randevularını alabileceklerdir.

Hastane randevu merkezinden randevu alımı için yapılan bu yeni uygulamayı vatandaşlarımız hastaneye gittiklerinde tekrar yeni bir randevu oluşturmak için kullanabilirler. Böylece hastane içi bir başka hekime yönlendirildiklerinde veya kontrol muayenesi için çağırıldıklarında randevularını almış olarak hastaneden ayrılabileceklerdir.

Özel Başak Tıp Merkezi - Cilt (Deri) kanseri nedir? Cilt kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Rahim (Uterus) kanseri belirtileri nelerdir? - Mesane kanseri nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Kolon (Bağırsak) kanseri nedir? Kolon kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Böbrek kanseri nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - ALS hastalığı nedir? Belirtileri ve süreci - Lösemi (Kan kanseri) nedir? Belirti ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Çocukların yaz tatili sevincini arttıracak etkinlikler! - En iyi dostlarımız evcil hayvanlar -