SSK Online Hastane Randevu İşlemi – MHRS Alo 182

SGK online randevu (SSK randevu) son yıllarda kulağımıza aşina olan uygulamalardan birisidir. Uygulamanın amacı halka nitelikli ve günün şartlarına yakışır biçimde hizmet vermek olup, aynı zamanda resmi kurumlardaki iş yükünü azaltmak olarak değerlendirilebilir. MHRS Alo 182 ile hastane randevularınızı alabilirsiniz.

MHRS yani merkezi Hastane randevu sistemi sağlık sorunu yaşayan insanların devlet hastanelerinden teknoloji ortamında randevu almasına imkân sağlamaktadır.

SGK aktivasyon, sigortalının sigortalılık bilgilerini elektronik ortamda sorgulayabilme olanağı sunan internet uygulamasıdır. Uygulama ile sigortalı kısa vadeli ve uzun vadeli sigortalılık hakları hakkında bilgi sahibi olabilmektedir. SGK aktivasyon işlemi sigortalının işe başladığı tarihten itibaren 30 gün boyunca prim ödemesinin gerçekleşmesi durumunda sağlık hizmetinden yaralanmasının yolunu açmaktadır. Sigortalı işe başlama tarihinden sonraki 30 günü doldurması ile birlikte aktivasyon işlemini yaptırmaz ise yaşayacağı herhangi bir sağlık sorunu karşısında sağlık hizmeti alamamaktadır. Bu sebeple sigortalının belirlenen sürenin dolması ile birlikte en kısa süre içinde SGK aktivasyon işlemini yapmış olması önemlidir.  Aktivasyon işlemi için sigortalı bulunduğu merkezdeki SGK bürosundan internet üzerinden aktivasyon işlemini gerçekleştirebilir ya da SGK kurumunun resmi internet sayfasına giderek bu yönde işlemlerini kendi başına yapabilir. Ancak SGK kurumunu internet sayfasında yığılmalardan kaynaklanan aksamalara karşı aşağıda verilen link üzerinden de SGK kurumunun sayfasına ulaşılabilmekte ve istenilen bilgiler ışığında SGK aktivasyon işlemleri yapılabilmektedir.

SGK online randevu ( SSK randevu ) son yıllarda kulağımıza aşina olan uygulamalardan birisidir. Uygulamanın amacı halka nitelikli ve günün şartlarına yakışır biçimde hizmet vermek olup, aynı zamanda resmi kurumlardaki iş yükünü azaltmak olarak değerlendirilebilir. MHRS yani merkezi hastane randevu sistemi sağlık sorunu yaşayan insanların devlet hastanelerinden teknoloji ortamında randevu almasına imkân sağlamaktadır. Bu uygulama ile birlikte hasta telefon ile 182 nolu çağrı merkezine ulaşabildiği gibi, internet üzerinden de MHRS sayfasına ulaşıp tercih ettiği hastane branş klinik ve istediği doktordan muayene sırası alabilmektedir. Telefon ile yapılan randevu işlemlerinde sadece TC kimlik no ve muayene randevusu almak için yeterli olurken, internet üzerinden alınacak SGK online randevu ( SSK randevu ) işlemleri için hastanın kimlik bilgileri ile MHRS sistemine kayıt olması gerekmektedir.

 SGK ANLAŞMALI HASTANELER

SGK kurumunun devlet hastanelerinde geçerli olduğu bilinmektedir, ancak bu hastanelerde yaşanılan yığılmalardan kaynaklanan olumsuzlukları önlemek ve sigortalının daha yüksek standartlarda sağlık hizmeti alabilmesinin yolunu açabilmek amacı ile bazı özel hastaneler de SGK ile anlaşma imzalamış olup, bu yönde hizmet alımlarında hastaların daha az tanı ve tedavi masrafı ödemesi amaçlanmıştır. SGK anlaşmalı hastanelerde sigortalı aldığı sağlık hizmetinin karşılığında belli bir oranda katılım payı ödemek durumundadır. Ancak bu noktada her hastanede farklı fiyat uygulandığına dair soru işaretleri oluşmaktadır. oysa işin aslı SGK özel sağlık kurumları farklı kategorilere ayırmış olup her kategori için farklı katılım payı uygulaması geçerlidir. Buna göre bir özel sağlık merkezinden alınan sağlık hizmetinde alınan katkı payı yüzde 30 olarak belirleniyorken, bir vakıf üniversitesinde alına sağlık hizmetinin karşılığında ödenen katılım payının oranı ise yüzde 70 olarak ifade edilmektedir. Bu sebeple SGK anlaşmalı hastanelerde alınan katılım payının oranında değişiklik olmakta ve farklı ücret çıkabilmektedir.

E-VİZİTE UYGULAMASI

E-vizite sigortalının herhangi bir sağlık sorunu ya da iş kazası geçirmesi durumunda sağlık kurumundan aldığı vizite belgesini internet ortamında işverene bildirmesi uygulamasıdır. Uygulamanın amacı gerek raporlu sigortalının yükünü azaltmak gerekse bu tür işlemlerde internet uygulamasından yararlanmaktır. E-vizite işlemi yapmak için aşağıda verilen linke tıklayarak açılacak sayfada belirtilen boşluğa kullanıcı kodu ve iş yeri şifresini kodlayarak sayfaya ulaşılabilir. İşverende e-vizite belgesini ulaştıran sigortalının belgesini rapor bitiş tarihi takip eden 5 gün içinde SGK kurumunu Çalışmazlık ekranına girmesi zorunludur. Aksi halde işveren raporlu işçilerin rapor belgelerini zamanında ulaştırmamak suçundan bir asgari ücretin yarısı kadar idari para cezasına çarptırılır. Bu yüzden hem sigortalının hem de işverenin zerinde düşen sorumluluğu yerine getirmesi önemlidir.

Özel Başak Tıp Merkezi - Cilt (Deri) kanseri nedir? Cilt kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Rahim (Uterus) kanseri belirtileri nelerdir? - Mesane kanseri nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Kolon (Bağırsak) kanseri nedir? Kolon kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Böbrek kanseri nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? - ALS hastalığı nedir? Belirtileri ve süreci - Lösemi (Kan kanseri) nedir? Belirti ve tedavi yöntemleri nelerdir? - Çocukların yaz tatili sevincini arttıracak etkinlikler! - En iyi dostlarımız evcil hayvanlar -